Uavgjort mot Ullevål i siste runde

i364906_1542302448913

Eliteseriens 18. runde og siste match i serien ble spilt søndag, og MIF Bandy gjestet Bergbanen og Ullevål. Etter en veldig svak første omgang, heiset de brune seg i andre omgang og fikk med seg ett poeng.

Ullevål Bandy – MIF Bandy | 4 – 4 (4-2)

Søndag ettermiddag tok MIF Bandy turen innover til Oslo, nærmere bestemt Bergbanen. Ullevål er kjent for å være et tøft og kompakt hjemmelag, på en liten isflate i skyggen av Ullevål Stadion. Forholdene var derimot veldig gode og det var en blank isflate som ønsket spillerne velkommen. Til kampen var Bendik Sørensen og Robin Engström tilbake i troppen, mens Ola Vigdal, Eirik Aaslid og Nikia Sitnikov fortsatt er ute. Bruntrøyene, som lenge har vært sikret 6.plass, hadde lite å spille for plasseringsmessig, mens Ullevål var avhengig av å plukke poeng for å sikre sluttspill, i tilfelle Høvik skulle overraske mot Solberg.

Men med sluttspillet nært forestående er viktigheten av å spille seg i form veldig høy. Det skulle derimot se ut som de brune hadde lagd igjen tilstedeværelse og innsats langt utenfor Ring 3. Allerede etter 2 minutter bryter Ullevål MIF i sitt oppbyggende spill, inne i eget felt. Ullevål spilleren må se seg stoppet av William, men på returen dukker Timian Fossli opp og setter ballen i mål. Og Ullevål skulle fortsette å akape sjanser på et sovende MIF-lag. Etter 7 minutter blir de tildelt straffe og Marcus Lagerbäck setter ballen sikkert i mål. 2-0 til hjemmelaget.

MIF virker litt paralysert i starten, men kjemper seg inn i matchen. For etter 18 minutter finner Filip Johnsen Robin Cras som setter inn reduseringen. 5 minutter senere er Filip igjen i farta og flipper igjennom en ball, som etter hvert finner Andrey Anufrienko. Russeren er en notorisk målscorer og utligner til 2-2. Men det var tydelig at MIF ikke var på høyde i denne omgangen. Etter 35 minutter vipper Ullevål ballen inn i feltet til MIF, hvor ballen nærmest dempes ned til Ullevål spilleren, som sender Oslo laget i føringen igjen. Noen minutter før pause får Ullevål også en ny straffe som samme Lagerbäck er like sikker på. Ullevål går til pause med ledelse 4-2.

I pausen var det høy temperatur internt i laget om at dette langt i fra nivået vi skal prestere på og det er på tide å ta seg sammen. Vi blir enige om å kreve mer av hverandre. Og heldivis skulle 2. omgangen bli en bedre prestasjon.

Og MIF går ut i et helt annet tempo i 2. omgang. Plutselig sitter spillet, farten er høyere og taklingene er på plass igjen. Ullevål er gode på å forsvare ledelser, men etter 10 minutters spill kommer Christoffer Askheim opp i midten. Vår hardtarbeidende #22 fyrer løs med en knakk fra distanse. Noen sier 20 meter, andre sier 40 meter. Skuddet er uansett hardt, men reddes opp i luften av Ullevåls keeper. Ballen daler derimot ned i nettmaskene og MIF reduserer til 4-3. 5 minutter senere er Joachim Skinstad på vei oppover og prikker inn pasning på bladet til Martin Nørgaard som kommer alene mot keeper. Nørgaard gjør ingen feil og utligner.

MIF presser på for å gå opp i ledelsen og har sjansen til å vinne kampen ved flere anledninger, men Ullevål står i mot og kampen ender med uavgjort.

Like etter kampen ble kvartfinalene trukket og MIF Bandy møter SSK i best av fem kamper. Første kvartfinale spilles på Solbergbanen onsdag 5.2. Mer om kvartfinalene kommer.